Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izetbegović: BiH neće dopustiti da je uče redu, naročito iz Beograda

BiH

Vucic (1)

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je u srijedu u Sarajevu da će se najvjerovatnije susresti sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem koji će 12. aprila posjetiti Mostar.

Nakon brojnih reakcija na haške presude posljednjih dana, bit će prilike da se otvore novi razgovori, istakao je Izetbegović.

“Ne znam hoću li se vidjeti sa Vučićem, najvjerovatnije hoću. Neke posebne teme pripremili nismo, uvijek je dobrodošao iskren razgovor. Susjedi smo, živimo skupa, oslonjeni jedni na druge. Bolje imati dobre odnose bazirane na međusobnom uvažavanju, nego imati prepirke. Naravno da BiH nikada prešutjeti neće niti će dopustiti da je uče redu naročito iz Beograda, nakon svega što je iz Beograda došlo ali evo prilike da o svemu razgovaramo. Uvijek smo nanovo otvoreni za razgovore”, rekao je Izetbogović.

Vučić je novinarima na aerodromuu Batajnici, gdje je prisustvovao otvaranju novog hangara i promociji modernog naoružanja, rekao da će se sastati i sa srpskim i hrvatskim članovima Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem i Draganom Čovićem, te da će imati zajednički ručak i odvojene razgovore, javio je Tanjug.

“Radujem se, imamo o čemu da govorimo i svi zajedno umirimo strasti i nastavimo razgovore o neophodnosti mira i stabilnosti u regiji”, rekao je Vučić.