Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Oporavilo se 27 osoba,

Kantonu Sarajevo potvrđeno osam novih slučajeva COVID-19

Sarajevo: Testiranje radnika Gerontološkog centra na koronavirus
Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Oporavilo se 27 osoba, tako da je broj aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom smanjen na 243

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo (Bosna i Hercegovina) objavljenim u četvrtak u KS je potvrđeno osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Od tog broja njih pet, odnosno 62,50 posto, pripada porodičnim klasterima ili su kontakti prethodno oboljelih, te su u samoizolaciji od ranije. Od proteklog izvještavanja do jutros stigli su rezultati za 397 testiranih osoba, čiji uzorci su prikupljeni u periodu od 18. do 23. septembra 2020. godine.

U isto vrijeme, oporavilo se 27 osoba, tako da je broj aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom smanjen na 243. U Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu hospitalizovano je 28 osoba.

“Nažalost, jedan pacijent je preminuo, tako da je ukupan broj smrtnih slučajeva od posljedica infekcije koronavirusom povećan na 81“, navode iz Kantona Sarajevo.

Do danas je u Kantonu Sarajevo potvrđeno 4.510 zaraženih osoba, od kojih se 4.186 oporavilo od oboljenja COVID-19. U periodu od 10. do 24. septembra ove godine rješenjima inspekcije naložena je 620 samoizolacija, nakon preporuka epidemiologa ili na osnovu rješenja Ministarstva zdravstva KS.