Humanitarna akcija

Mladi Goražda obezbijedili 350 paketića za djecu u stanju socijalne potrebe

Mladi Goražda uspješno su priveli kraju ovogodišnju akciju prikupljanja novogodišnjih paketića za djecu u stanju socijalne potrebe

Ističu da su ih u namjeri da nijedno dijete ne ostane uskraćeno za ovu radost, podržali brojni građani Goražda

– Veoma smo zadovoljni odzivom o čemu govori broj od 350 paketića koje smo uspjeli prikupiti, a čime smo nadmašili prošlogodišnju akciiju. Već smo obavili podjelu paketića putem Centra za socijalni rad BPK, dodjelili smo ih i članovima Udruženja oboljelih od cerebralne paralize i distrofije, a imali smo i donatora koji je paketiće poklonio Udruženju za pomoć mentalno oboljelim osobama – pojasnila je predsjednica Mreže vijeća učenika BPK Goražde Meriha Ratković.

Ističe da su mladi zahvalni svima koji su dali svoj doprinos u ovoj akciji i tako izmamili osmjeh na licima svih mališana kojima paketići predstavljaju posebnu novogodišnju radost

– U kutije koje smo postavili u trgovinama i ugostiteljskim objektima, građani su mogli ubaciti slatkiše i igračke ili novac. Mreža vijeća učenika organizirala je i akciju prodaje sapuna koje su učenici sami izradili i zaista je bio veliki odziv. Veliko hvala građanima jer možemo reći da smo svi zajedno došli do broja od 350 paketića – kazala je Ratković.

Akciju su zajedno proveli Mreža vijeća učenika BPK Goražde i Kulturno udruženje mladih (KUM) posredstvom Centra za mlade. Ponosni su na činjenicu da su i ove godine uspjeli u svojoj namjeri – ne ostaviti nijedno dijete bez novogodišnjeg paketića.