NDP traži smjenu rukovodstva banjalučke Toplane

BiH

toplana banja luka

Odbornici Narodnog demokratskog pokreta (NDP) pozvali su danas gradonačelnika Banje Luke Igora Radojičića da smijeni rukovodstvo gradske „Toplane“ zbog katastrofalnog stanja u tom preduzeću.

Traže i da osigura da „Toplana“ značajno umanji račune građanima u svim dijelovima grada u kojima je grijanje bilo na nezadovoljavajućem nivou.

Gradska „Toplana“, kako tvrde, stalno vodi procese “utjerivanja dugova i otimanja lične imovine građana zbog neplaćenih računa, ali istovremeno ne snosi nikakvu odgovornost za loše grijanje i smrzavanje građana Banje Luke u pojedinim dijelovima grada”.

Odbornici NDP-a u gradskom banjalučkom parlamentu u saopćenju navode i da je očigledno da je kriza sa mazutom i grijanjem “vještački stvorena te da služi ostvarenju pojedinačnih interesa, a sve na štetu građana”.

Pitaju Radojičića i da li su mu važniji autohtoni banjalučki kulturni događaji i inicijative ili finansiranje preskupih komercijalnih događaja koji su u suprotnosti sa interesima kulturnih radnika Banje Luke.