Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

one man show

Pogrešno citirao Šantićev stih pa poentirao: Neko je vrijeđao lopove s “Mile lopove”

vukanovic prn scr tvbn

Neko je maloprije vrijeđao lopove vikajući: “Mile lopove”, ali ni jedan lopov nije opljačkao svoju kuću. Ni jedan lopov nije razorio svoj dom, poručio je između ostalog Vukanović s govornice u Banjoj Luci

Predstavnici opozicionih stranaka danas su u Banjoj Luci protestovali zbog, kako su naveli, gušenja medijskih sloboda i brojnih afera vladajuće koalicije predvođenje Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), a pridružio im se veliki broj građana.

Okupljenima se, između ostalog, obratio i Nebojša Vukanović, poslanik iz Trebinja u Narodnoj skupštini RS.

– Mi znamo svoju sudbu i šta nas čeka, a zrak nam neće zalediti grudi. Volovi jara* vuku, a ne ljudi. Bog je dao slobodu za čovjeka, počeo je pjesnički i raspjevano Vukanović s citatom velikog književnika Alekse Šantića.

Istina, stih doslovno glasi: “Volovi jaram trpe, a ne ljudi…”, ali Vukanović se nije zaustavljao, već se vratio u vrijeme Omer paše Latasa.

– Kada je Šantić prije 100 godina pisao ove stihove nije mogao ni pomisliti da će domaći zulumćari biti deset puta gori od najgorih Turaka, Austrijanaca (?) i okupatora koji su nas pokorili, rekao je Vukanović ne treonuvši te je nastavio:

– Više je danas sirotinja potlačena raja nego što je to bilo za vrijeme Osman paše Latasa. Neko je maloprije vrijeđao lopove vikajući: “Mile lopove”, ali ni jedan lopov nije opljačkao svoju kuću. Ni jedan lopov nije razorio svoj dom, poručio je između ostalog Vukanović.