Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

RSE

Srebrenica puna automobila iz Srbije

srebrenica auta reg (1)

Na svim parkinzima mogu se vidjeti automobili s registracijama iz Beograda, Loznice, Valjeva, Čačka, Zaječara, Niša, Novog Sada, Bajine Bašte i Šapca

Ljiljana Stevanović, predsjednica Lokalne izborne komisiji Srebrenica izjavila je za Radio Slobodna Evropa da je do 11 sati u opštini Srebrenica glasalo 2.822 birača ili 26 odsto od upisanih 14.499 glasača.

Glasanje protiče bez problem, a na biralištu Petriča, koje je, zbog saobraćajnog udesa kojeg je imala predsjednica biračkog odbora na putu do Srebrenice, otvoreno u 9,30 minuta, glasanje će biti produženo i poslije 19 sati.

Na dan lokalnih izbora, automobili s registarskim oznakama iz Srbije, „preplavili“ su Srebrenicu. Na svim parkinzima mogu se vidjeti automobili s registracijama iz Beograda, Loznice, Valjeva, Čačka, Zaječara, Niša, Novog Sada, Bajine Bašte i Šapca.

„To je organizovana akcija od strane Republike Srbije i Republike Srpske. Već nekoliko godina i izbornih procesa ona funkcioniše i niko ne može da utiče da se to spriječi. Ljudi iz Srbije koji, u većini slučajeva, nemaju nikakve veze sa Srebrenicom, organizovano dolaze, sačekuju ih ekipe na graničnom prelazu i razvoze po biralištima. Fiktivni glasači danas dobijaju i gorivo za svoje automobile. Nadam se da ćemo to uspjeti spriječiti, bar za naredne izbore“, rekao je za Radi slobodna Evropa Sadik Ahmetović, član izbornog štaba „Moja adresa Srebrenica.