Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Stiže “padavinska linija” i prekriti će cijelu BiH, evo šta to znači

Izvor: BHmeteo

U noći na subotu formirati će se padavinska “linija” sa zapada koja će tokom subote preći preko čitave zemlje

Sutra veći dio Bosne i Hercegovine očekuje vjetrovito vrijeme. Umjeren do jak jugo koji će u planinskim krajevima imati i olujne udare. Najmanje vjetra na sjeveru i sjeveroistoku zemlje, a detaljna karta prognozirane jačine vjetra nalazi se u prilogu, javlja BHmeteo.

Uz jugo i proljetne temperature, preovladavat će oblačno vrijeme. U Hercegovini, jugozapadu i zapadu Bosne uz lokalno kišu ili pljuskove. U ostatku zemlje bez padavina ili rijetko uz koju kap kiše.

Sutra(23.02.) veći dio zemlje očekuje vjetrovito vrijeme. Umjeren do jak jugo koji će u planinskim krajevima imati i…

Posted by BHMETEO.ba on Thursday, February 22, 2024

U noći na subotu i tokom subote ujutro talas jačih padavina, lokalno praćenih grmljavinom zahvatit će Hercegovinu, jugozapadne i zapadne dijelove Bosne.

Prolazno kiše, u manjim količinama bilo bi i u ostatku zemlje. Sa dolaskom padavina vjetar tokom subote u postepenom slabljenju.

Prognoza za naredne dane

U petak pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme. U većem dijelu zemlje umjeren do na udare pojačan jugo. Na planinama sa olujnim udarima. Uz oblake postepeno će dolaziti i padavine koje će se lokalno javljati u Hercegovini, rijetko koja kap u ostatku zemlje. Dnevne temperature slične kao u četvrtak, a i jutarnje će zatopliti, zahvaljujući južini.

U noći na subotu formirati će se padavinska “linija” sa zapada koja će tokom subote preći preko čitave zemlje donoseći prolazno padavine. Najviše kiše u Hercegovini i zapadnom dijelu Bosne gdje uz kišu može i zagrmiti. Na višim planinama, prvenstveno Hercegovine očekuje se snijeg. Uporedo sa dolaskom padavina vjetar će postepeno slabiti tokom subote.

Od sutra(22.02.) započinje uticaj južine. Promjena vremena donosi postepeno naoblačenje te povremeno padavine do kraja…

Posted by BHMETEO.ba on Wednesday, February 21, 2024

Nestabilno vrijeme zadržat će se i tokom nedjelje a sa južinom i toplim vremenom ispisat ćemo se iz februara. Koji je jedan od najtoplijih u našim krajevima od kako se vrši mjerenje.