BiH

U posljednja 24 sata

U Kantonu Sarajevo četiri nova slučaja zaraze, nije bilo preminulih

30/06/2021
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Trenutno je na bolničkom liječenju 35 pacijenata, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 23, a u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ njih 12. Nema pacijenata na respiratoru, niti onih koji koriste kiseoničku potporu disanju

Kantonu Sarajevo u protekla 24 sata potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, testirana su 423 građana, a od Covid-19 infekcije oporavilo se 10 osoba.

Nije bilo smrtnih ishoda od posljedica te infekcije.

Trenutno je na bolničkom liječenju 35 pacijenata, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 23, a u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ njih 12. Nema pacijenata na respiratoru, niti onih koji koriste kiseoničku potporu disanju.

Kanton Sarajevo danas bilježi 101 aktivni slučaj Covid-19 infekcije. U samoizolaciji se trenutno nalazi 720 osoba. Od početka pandemije evidentirano je ukupno 52.658 osoba zaraženih koronavirusom i 51.272 izliječena pacijenta.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana prosječan broj zaraženih je četiri, dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi sedam.

U Covid-ambulantama Javne ustanove Dom zdravlja KS pregledano je 49 pacijenata, a jedan pacijent je transportovan u Opću bolnicu. Na drive-in punktu na Vrbanji uzeta su 54 brisa, a ukupno su na drive-in punktu i u Covid-ambulantama uzeta 242 brisa za PCR testiranje.

Covid-pozivni centar je zabilježio 164 poziva, a obavljen je i 131 razgovor sa pacijentima putem telefonskih brojeva u Covid-ambulantama, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.