Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U posljednja 24 sata

U Kantonu Sarajevo četiri nova slučaja zaraze, nije bilo preminulih

BOSNIA AND HERZEGOVINA-SARAJEVO-HEAT WAVE
BOSNIA AND HERZEGOVINA-SARAJEVO-HEAT WAVE (210624) -- SARAJEVO, June 24, 2021 (Xinhua) -- People walk on a street in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, on June 24, 2021. The Federal Hydrometeorological Institute of BiH issued an orange warning recently due to high daily temperatures up to 39 degrees Celsius in most parts of BiH. (Photo by Nedim Grabovica/Xinhua) Nedim Grabovica Photo: XINHUA/PIXSELL

Trenutno je na bolničkom liječenju 35 pacijenata, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 23, a u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ njih 12. Nema pacijenata na respiratoru, niti onih koji koriste kiseoničku potporu disanju

Kantonu Sarajevo u protekla 24 sata potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, testirana su 423 građana, a od Covid-19 infekcije oporavilo se 10 osoba.

Nije bilo smrtnih ishoda od posljedica te infekcije.

Trenutno je na bolničkom liječenju 35 pacijenata, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu 23, a u Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ njih 12. Nema pacijenata na respiratoru, niti onih koji koriste kiseoničku potporu disanju.

Kanton Sarajevo danas bilježi 101 aktivni slučaj Covid-19 infekcije. U samoizolaciji se trenutno nalazi 720 osoba. Od početka pandemije evidentirano je ukupno 52.658 osoba zaraženih koronavirusom i 51.272 izliječena pacijenta.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana prosječan broj zaraženih je četiri, dok sedmična incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika, iznosi sedam.

U Covid-ambulantama Javne ustanove Dom zdravlja KS pregledano je 49 pacijenata, a jedan pacijent je transportovan u Opću bolnicu. Na drive-in punktu na Vrbanji uzeta su 54 brisa, a ukupno su na drive-in punktu i u Covid-ambulantama uzeta 242 brisa za PCR testiranje.

Covid-pozivni centar je zabilježio 164 poziva, a obavljen je i 131 razgovor sa pacijentima putem telefonskih brojeva u Covid-ambulantama, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.