Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pozamašni računi

Uprava nepostojeće hidroelektrane potrošila 29.000 KM na gošćenja po restoranima

HE Dabar
Foto: HE Dabar

U ukupnom iznosu posebno dominira račun koji su napravili u restoranu „Milenijum“ u Nevesinju gdje su u julu potrošili čak 17.500 KM

Uprava preduzeća Hidroelektrana „Dabar“ Trebinje još uvijek nema čime upravljati, jer hidroelektrana nije izgrađena, ali to je nije spriječilo da u prošloj godini potroši gotovo 29.000 maraka na čašćavanje po restoranima i hotelima, piše Capital.ba.

Vršilac dužnosti direktora HE „Dabar“ je Slaviša Stajić, dok su izvršni direktori Milenka Vujović, Dalibor Rajković i Danilo Ilić.

U ukupnom iznosu posebno dominira račun koji su napravili u restoranu „Milenijum“ u Nevesinju gdje su u julu potrošili čak 17.500 KM.

Pozamašan račun su napravili i u IN hotelu u Beogradu gdje su za hotelske i ugostiteljske usluge iskeširali 1.482 KM.

U restoranu „Ognjište“ u Trebinju je uprava Hidrolektrane u dva navrata napravila račune od oko 700 KM, te jedan račun od gotovo 800 maraka.

he dabar racuni

Često su odsjedali i u hotelu „Jelena“ u Banjaluci, a najveći račun koji su tamo napravili je bio onaj od oko 550 maraka.

Nisu zaobišli ni Vinsku galeriju „Vukoje“ gdje su napravili račune od 509 i 284 marke, dok su u Salonu za posebne prilike „Dijamant“ u Bileći potrošili 441 KM.

Uprava „Dabra“ voli odsjedati i u hotelu „Nevski garni“ u Beogradu gdje je najveći račun koji su imali iznosio oko 410 maraka.

U „Spa & hotel Studenac“ u Trebinju su u dva navrata potrošili oko 370 i 250 KM, dok im je preduzeće „Eko invest“ Trebinje ispostavilo račun od 376 KM.

Trošili su i u hotelu „Integra“ u Banjaluci gdje su potrošili preko 1200 maraka, a uprava ove hidroelektrane često je koristila i usluge smještaja „Dentina rooms“ u Banjaluci gdje su u više navrata potrošili po 110 KM.

Važno je napomenuti da je izgradnja HE „Dabar“ počela u junu prošle godine, a ovaj projekat vrijedan 222 miliona eura povjeren je kineskoj kompaniji „Gezuba grupa“.

Rok za završetak radova je 46 mjeseci, što znači da bi radovi trebali biti završeni krajem 2027. godine.