Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vinko Martinović Štela pobjegao sa suda par minuta prije objave presude

vinko-martinovic-stela

Nekadašnji haški osuđenik Vinko Martinović Štela na četvrtom je suđenju nepravomoćno osuđen na sedam godina zatvora za ubistvo Mostarke Jasmine Đukić, zločin iz 1996. za koji je prvo bio osuđen na osam godina zatvora, da bi na dva ponovljena suđenja 2013. i 2015. bio oslobođen.

Sutkinja Rahela Valentić presudu je objavila u jučer poslijepodne, no Martinović nije bio u sudnici, iako je ranije dolazio na rasprave.

Naime, Martinović je jučer odslušao suđenje sve do 14 sati, odnosno sve do trenutka kad je sutkinja trebala izeći presudu. Da su ga policajci i uhvatili dok je napuštao sud, ne bi ga smjeli zaustaviti jer prema hrvatskim zakonima okrivljenik ne mora prisustvovati samoj objavi presude, a budući da protiv njega nije određen istražni zatvor, ne može ga se lišiti slobode, javlja index.hr.

Martinovićev advokat Ivan Stanić kazao je Hini da će za Martinovićem, koji je državljanin Bosne i Hrcegovine biti raspisana potjernica, jer je osuđen na više od pet godina pa mu je po sili zakona uz presudu određen i obligatorni pritvor.

Vinko Martinović Štela osuđen na sedam godina zbog ubistva u Mostaru 1996.

Martinović od početka tvrdi da je nevin, ponavljanje suđenja ranije je nazivao “terorom hrvatskih vlasti”, a njegov advokat i dalje tvrdi kako nema dokaza da je odgovoran za ubistvo Jasmine Đukić.