Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zašto su iz KSBiH lagali? Vijeće ministara u srijedu uplatilo novac KSBiH

harun mahmutovic

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine početkom augusta donijelo je odluku da se Košarkaškom savezu BiH odobre sredstva u iznosu od 100.000 KM za takmičenja i aktivnosti.

Nakon provedbenih procedura, ta sredstva su u srijedu,12. augusta, putem Trezora BiH uplaćena na račun Košarkaškog saveza BIH, saopćeno je danas iz Kabineta predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Sredstva po toj odluci su uplaćena i Olimpijskom komitetu BiH 100.000 KM, Specijalnoj olimpijadi BiH 25.000 KM, Klubu za sport i rekreaciju “Stens” 40.000 KM i Međunarodnom rukometnom turniru šampiona Doboj 40.000 KM.

Vijeće ministara BiH je objavilo današnje saopćenje zbog netačnih navoda i izjava o uplati sredstava Košarkaškom savezu BiH.

“Osiguran je novac za kotizaciju nakon što su nam, nakon jučerašnje pobjede nad Njemačkom, predstavnici FIBA-e zaprijetili izbacivanjem, ako ne uplatimo taj novac. Novac za kotizaciju su osigurali ljudi iz Viteza, odnosno kompanija FIS Vitez, tako da će naši mladi košarkaši moći igrati večeras polufinale protiv Španije”, rekao je jutros Harun Mahmutović, generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Ako je informacija koja je saopćena iz Vijeća ministara BiH tačna, a očito jeste, postavlja se pitanje zašto je Mahmutović lagao da nema sredstava za uplatu kotizacije.