Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

lukavac

Muriz u BiH unio 1,5 miliona eura od prodaje droge

sipa hapšenje
Foto: Armin Durgut/PIXSELL/Arhiv
Ilustracija

Prikupljeni su dokazi koji ukazuju da je ovaj osumnjičeni ilegalno unio najmanje 1,5 miliona eura, iz zemalja zapadne Evrope na područje Bosne i Hercegovine, a koji novac je dalje ulagan u privrednom poslovanju u pravnim osobama, odnosno preduzećima čiji su vlasnici drugi pripadnici organizirane grupe

Nakon hapšenja i pretresa koji su provedeni na više lokacija na području Lukavca i Tuzle, policijski djelatnici SIPA, predali su Tužilaštvu BiH, osumnjičenog sa područja Lukavca, rođenog 1977. godine.

“Avaz ” saznaje da je uhapšen Muriz Bešlagić.

On je pod istragom je Tužilaštva BiH u okviru predmeta sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija i sumnjiči se da je u okviru organizirane kriminalne grupe, bio zadužen za unos na područje BiH, gotovog novca koji potiče iz kriminalnih aktivnosti i neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Unio najmanje 1,5 miliona eura

Prikupljeni su dokazi koji ukazuju da je ovaj osumnjičeni ilegalno unio najmanje 1,5 miliona eura, iz zemalja zapadne Evrope na područje Bosne i Hercegovine, a koji novac je dalje ulagan u privrednom poslovanju u pravnim osobama, odnosno preduzećima čiji su vlasnici drugi pripadnici organizirane grupe.

Iz SIPA-e je ranije saopćeno da su prikupljenih dokazi o djelovanju grupe za organizovani kriminal koja je vršila prevoz i distribuciju opojne droge „Kokain“ u velikim količinama iz zemalja Južne Amerike u zemlje Zapadne Evrope i šire, te vršila pranje novca u višemilionskim iznosima stečenog opisanim kriminalnim aktivnostima i čiji pripadnici su tokom izvršenja krivičnih djela komunikaciju ostvarivali putem Sky ecc aplikacije.