Sanjin Sefić pobjegao iz BiH!

nesreca-sanjin-sefic

Sanjin Sefić, osumnjičeni za izazivanje saobraćajne nesreće u Sarajevu u kojoj su živote izgubile dvije osobe, pobjegao je iz Bosne i Hercegovine. On je prešao granicu BiH i Srbije jutros u 6:36 sati te se uputio u nepoznatom pravcu. Granicu je prešao na Graničnom prelazu Uvac.

“Radeći na rasvjetljavanju saobraćajne nesreće pripadnici policije su u javnoj garaži na Grabavici pronašli motorno vozilo Golf 6 u 00:45 sati. Daljom provjerom, ustanovljeno je da vozilo vlasništvo Rajafajzen lizinga, a da je njime u trenutku nesreće upravljalo lice S. S. rođeno 1. jula 1991. godine.

“S obzirom da se navedeno lice udaljilo iz vozila obaviještene su sve policijske agencije. Lice S. S. je registrovano kao višestruki povratnik u krivična djela i prekršaja, kako iz saobraćaja tako i kršenje javnog reda i mira.”

Ovako izgleda divljanje vozača na sarajevskim cestama (VIDEO)

“Vozač je stradale pješakinje udario dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo za vozila, a pješacima je bilo zeleno.”

Sarajevsko tužilaštvo: Kazne za one koji siju smrt na cesti su preblage

“Danas oko 18:30 mi smo zvanično obaviješteni od granične policije da je lice S. S. prešlo granični prelaz Uvac (Srbija) i uputillo se u nepoznatom pravcu”, kazao je Mevludin Halilović, načelnik sektora uniformisane policije MUP-a KS.

Ispred zgrade MUP-a KS je 200-tinjak građana Sarajeva nezadovoljnih sigurnosnom situacijom u gradu, dok se unutar zgrade održava vanredna presica MUP-a KS.