Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvorena izložba slika i crteža Lee Jerlagić i Adija Karaila

izlozba

Zajednička izložba slika i crteža likovnih umjetnika Lee Jerlagić i Adija Karaila otvorena je u Galeriji Roman Petrović u Sarajevu.

Autori radova su saradnici na akademiji Likovnih umjetnosti i odlučili su da naprave zajedničku izložbu u istom prostoru iako njihovi radovi nemaju zajedničku crtu.

– Mislim da se na ovaj način posjetiocima otvara novi svijet, mi smo svoje radove željeli na taj način da predstavimo. Moji radovi su drvorezi i crteži u kombinovanoj tehnici. Inspiracija je joga i tantra joga, radi se o idejama predstavljenim tantričkim spisima, o ljubavnim zagrljajima muškarca i žene koji predstavljaju savršenstvo – kazala je Jerlagić.

Radovi Adija Karaila su portreti ljudi koji su mu bliski, ali njegovim djelima su obuhvaćene i svakodnevne scene i zbivanja koja imaju određenu simboliku.

– Radi se o klasičnom realizmu i klasičnom crtežu u tehnici grafitna olovka na papiru, koja je poprilično zahtjevna u izradi jer zahtjeva dosta vremena za izradu – rekao je Karailo i dodao da su njegovi radovi i radovi lee Jerlagić povezani figurativnim slikarstvom.