Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predstavljena nova knjiga pjesama Zdravka Kordića

zdravko kordic

U organizaciji Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne u četvrtak je u Maloj dvorani u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače predstavljena knjiga akademika Zdravka Kordića “Prostor vrijeme i krik”.

Uz autora su na predstavljanju sudjelovali Marina Kljajo-Radić, Marko Tokić, Ivan Sivrić, predsjednik DHK HB i Ivan Baković.

– Riječ je o pjesmama koje su nastale od 1972. do 2017., a koje nikada nisu objelodanjivane. Inače to su pjesme koje nisu uvrštene ni u jednu zbirku do sada. Poslije tih pjesama sam uvrstio nekoliko ciklusa pjesama koje su nastajale zadnjih četiri, pet godina – kazao je Kordić.

Univerzitetski profesor Marko Tokić naglasio je kako je knjiga neobična jer počinje sa zaboravljenim pjesmama napisanim sedamdesetih godina.

– Pjesme su kao uvijek krik koji se naknadno pretvara u pjesmu. Čini mi se, ko voli refleksivnu poeziju, onu gdje će pomalo i filozofski promišljati, da će u ovoj zbirci naći mnogo lijepih stvari. Svaki put iznova se može pronaći nešto novo, nešto drugačije – istaknuo je Tokić.