Promocija knjige “Moralna mašta” J.P. Lederacha u Sarajevu

knjiga

Catholic Relief Services (CRS) će u ponedjeljak, 29. 5. 2017. godine, od 15 sati, organizovati promociju knjige “Moralna mašta”, autora Johna Paula Lederacha, u Američkom kutku u Radićevoj ulici u Sarajevu.

Navedena knjiga je “umijeće i duša izgradnje mira”, međunarodno poznatog i priznatog autora koji je učestvovao u procesu izgradnje mira i pomirenja u različitim državama, od Miskito/Sandinista konflikta u Nikaragvi, preko Somalije, Sjeverne Irske i Baskije, do Filipina. Lederach je takođe i osnivač Programa za transformaciju konflikta, te Instituta za izgradnju mira pri Istočnom Menonit univerzitetu.

Ovo je prvi prevod navedene knjige na južnoslavenske jezike, a na promociji će govoriti Pavle Mijović sa Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu, Samedin Kadić sa Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, Vedran Golijanin sa Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta “Sveti Vasilije Ostroški” iz Foče, te prof. dr Nerzuk Ćurak sa Fakulteta političkih nauka u Sarajevu.

Izdavač knjige je Art Rabic iz Sarajeva, dok je izdavanje knjige omogućio CRS. Knjiga je dostupna čitaocima u knjižarama u Sarajevu, a posebno će poslužiti studentima novoformiranog magistarskog studija “Međureligijska izgradnja mira”, koji će zajednički provoditi tri gore navedena teološka fakulteta, a koji je, istovremeno, prvi takve vrste u regionu.