Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Krunić na meti još jednog tima iz Serije A, Empoli istakao cijenu

rade-krunic2

Italijanski mediji javljaju da Atalanta želi dovesti povremenog bh. fudbalskog reprezentativca Radeta Krunića, koji iza sebe ima sjajnu sezonu dresu Empolija s kojim je izborio plasman u Seriju A, prenosi Anadolu Agency (AA).

Međutim, za klub iz Bergama problem predstavlja visoko obeštećenje koje je šampion Serije B odredio za veznog fudbalera, a ono iznosi osam miliona eura.

No, s obzirom na prošlosezonski učinak 24-godišnjeg Krunića od pet golova i deset asistencija u 36 prvenstvenih utakmica visoko obeštećenje ne treba čuditi.

Mediji tvrde da Atalanta, koja je proteklu sezonu okončala na sedmom mjestu u Seriji A, neće lako odustati od bh. fudbalera, jer je ga vide kao zamjenu za Bryana Cristantea, koji je u petak prešao u Romu.

Krunić je karijeru počeo u Sutjesci iz rodne Foče. Zatim je igrao za Donji Srem iz kojeg 2014. godine prelazi u Veronu. Otišao je u Donji Srem na polugodišnju posudbu, da bi se 2015. godine vratio u Srbiju, odnosno potpisao za Borac iz Čačka.

Ipak, sudbina je htjela da ponovo ode u Italiju, ali ovoga puta u Empoli u kojem se afirmisao, te u oktobru 2017. potpisao novi ugovor koji važi do juhna 2021. godine. Za seniorsku reprezentaciju BiH do sada je odigrao tri utakmice.