Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Morbidno

Navijači Zvezde ispred stadiona dovezli tenk na kojem ćirilicom piše “Vukovar”

plLk9lLaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvT0RZN01EQV8vOGE0NDE1N2RjZmE3OGRmMjE2NWIxY2I2ZTVmM2I3NjguanBnkZMCzQLkAIEAAQ

Hrvatski Jutarnji list postavku ispred stadiona okarakterisao je kao „morbidnu provokaciju“, navodeći da su navijači Zvezde i ranije koristili motiv tenka kombinovan sa transparentom na kom je ćirilicom ispisano „Vukovar“

Tenk T55 koji je koristila jugoslovenska vojska postavljen je iza sjeverne tribine stadiona „Rajko Mitić“ u Beogradu, uoči utakmice play-offa za Ligu prvaka između Crvene zvezde i Young Boysa.

Kako prenose Večernje novosti u izdanju za utorak, na navijačkom sajtu kluba „RSB“ objavljeno je da će taj tenk ostati na tom mjestu „trajno, kao simbol“.

T55 je iz vremena rata s početka ’90-tih i nije u funkciji, a kako se na navijačkom sajtu navodi „poznat je slogan navijača da je proradila Zvezdina mašina, pa će tenk sada ispred sjeverne tribine simbolizovati taj poklič“.

Hrvatski Jutarnji list postavku ispred stadiona okarakterisao je kao „morbidnu provokaciju“, navodeći da su navijači Zvezde i ranije koristili motiv tenka kombinovan sa transparentom na kom je ćirilicom ispisano „Vukovar“, prenio je N1.

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela u telefonskom razgovoru za N1 nije želio da komentariše da li klub stoji iza postavljanja tenka, a pojašnjenje nije dobijeno ni od generalnog direktora kluba Zvezdana Terzića.

Mnogi su i u Srbiji osudili ovaj potez Zvezdinih navijača, posebno na društvenim mrežama. Neki tvrde da je tenk koristila Arkanova jedinica dok je “osvajala bijelu tehniku” po Hrvatskoj.