Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednica entiteta

Cvijanović: Sarajevo vrši političku agresiju nad građanima RS-a

cvijanovic

Ona je ukazala i da postoje problemi u odnosima BiH i Srbije, te da BiH ima svoja opterećenja, jer iz Sarajeva sa mržnjom gledaju i Srbiju i njenu politiku

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da Sarajevo vrši političku agresiju nad građanima Republike Srpske time što sprječava formiranje vlasti na nivou BiH, ali i da sa mržnjom gleda Srbiju i njenu politiku.

Cvijanovićeva smatra da je Sarajevo previše skučeno svojom mržnjom, pričom o nekim agresorima, ali da su u stvari oni politički agresori.

-Oni nas ovdje drže u blokadi, vrše političku agresiju nad građanima Republike Srpske time što sprečavaju da se formira vlast i da budu kredibilni – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Ritešiću kod Doboja.

Ona je ukazala i da postoje problemi u odnosima BiH i Srbije, te da BiH ima svoja opterećenja, jer iz Sarajeva sa mržnjom gledaju i Srbiju i njenu politiku.

– To su neki tereti koje nosimo iz prošlosti, ali i dalje vjerujem da postoji mjesto za saradnju, da se mogu realizovati brojni infrastrukturni projekti. Nije nama uvijek potreban neko treći, kao Turska kada je u pitanju auto-put”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona smatra da su na obje strane zreli i dovoljno pametni da treba sami da vide na koji način da realizuju projekte, kao i da se stavi na raspolaganje ogroman hidropotencijal u Podrinju i vidi kako od toga građani dvije zemlje mogu da žive i šta je to što se ekonomski može unaprijediti.

Cvijanovićeva je navela da se određeni politički problemi mogu javiti onda kada se njeguje političko nerazumijevanje umjesto razumijevanja.

– Svjesna sam činjenice da Srbija pruža ruku prijateljstva svim zemaljama u regiji, uključujući i BiH. Naravno u okviru toga ima emotivniji i bliži odnos sa Republikom Srpskom, ali smatram da to ne treba da bude problem, čak mislim da su to stvari iz koje bi mogle neke blagodeti i koristi da proisteknu za sve građane BiH – rekla je Cvijanovićeva.