Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U humanitarne svrhe

U prodaji originalni poster koncerta Brucea Dickinsona u Sarajevu 1994. godine

poster

Riječ je o posteru s koncerta Brucea Dickinsona i njegovog benda u opkoljenom Sarajevu 1994. godine, a novac će biti doniran organizaciji Pomozi.ba za humanitarne aktivnosti

Chris Dale, basista bivšeg benda Brucea Dickinsona i protagonista filma ”Scream for me Sarajevo”, i Jasenko Pašić, scenarista jednog od najboljih filmova o opsadi Sarajeva, prodaju poster s koncerta iz ratnog Sarajeva kako bi pomogli ljudima u potrebi, javlja Anadolu Agency (AA).

Dale i Pašić odlučili su prodati originalni poster koncerta Brucea Dickinsona i njegovog benda u opkoljenom Sarajevu 1994. godine i novac donirati organizaciji Pomozi.ba za humanitarne aktivnosti.

Organizirali su svojevrsnu tombolu, a svi koji žele da učestvuju u izvlačenju i dobiju originalni poster trebaju na Paypal račun Udruženja Pomozi.ba uplatiti 10 funti, a nakon uplate dobijaju tiket s kojim učestvuju u izvlačenju dobitnika.

”Ukoliko neko želi da uplati više novca, dobija više tiketa, te samim tim ima i veće šanse da osvoji poster”, pojasnili su iz Pomozi.ba.

Izvlačenje dobitnika postera bit će održano 29. januara 2020. godine.

”Jako nam je drago i iskreno se zahvaljujemo Chrisu i Jasenku što su odlučili prikupiti novac za humanitarne svrhe na ovako originalan način, a posebno što su naše Udruženje prepoznali kao nekoga ko će ga na najbolji način znati iskoristiti za pomoć socijalno ugroženim ljudima“, ističu iz Pomozi.ba.