Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prognoza vremena

Stižu nam obilnije padavine, snijeg će pasti već danas

snijeg sarajevo zima vrijeme prognoza (8)

Jače padavine se očekuju od poslijepodnevnih sati i tokom noći na četvrtak. U nizinama će padati kiša, a na planinama snijeg

U Hercegovini će biti oblačno vrijeme. U Bosni prijepodne umjereno do pretežno oblačno, a u drugoj polovici dana jača naoblaka.

Prijepodne lokalno će padati i slaba kiša.

Jače padavine se očekuju od poslijepodnevnih sati i tokom noći na četvrtak. U nizinama će padati kiša, a na planinama snijeg. Padom temperature zraka tokom noći na četvrtak i u nizinama će padati susnježica ili snijeg, osim na jugu BiH.

Vjetar će veći dio dana biti umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera, povremeno s jakim udarima. Poslijepodne, u Bosni vjetar mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, a na jugu i u Krajini do 12 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 11 i 17.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne se očekuje kiša koja bi u noći na četvrtak mogla preći u susnježicu ili snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će oko 7, a najviša dnevna oko 14 stupnjeva.

Prognoza za naredne dane

U četvrtak u Bosni i Hercegovini prije podne će biti pretežno oblačno. U jutarnjim satima i dio prijepodneva većinom sa susnježicom ili snijegom, u nizinama može padati i kiša. Od sredine dana prema večernjim satima smanjenje oblačnosti. Novo naoblačenje krajem dana. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Poslije podne vjetar mijenja smjer na jugo koje će tokom noći jačati i očekuju se jaki, lokalno i olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C.

U petak prije podne će biti pretežno oblačno sa kišom u nizinama, na planinama sa snijegom. Postepeno smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. U ranim jutarnjim satima očekuju se jaki, lokalno i olujni udari juga. Sredinom dana vjetar mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12°C.