Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Calciomercato"

“Transfer El Clasico”: Real kreće po igrača koji je odbio Barcu

mino raiola (1)

Ovog ljeta ću pokušati u Real dovesti velikana, superzvijezdu, što bi mene i moje igrače učinilo ponosnima jer Real je najveći klub, objavio je nedavno Raiola

Realov kapiten kapetan Sergio Ramos posljednjih je mjeseci u lošim odnosima s klubom i Real traži novog stopera.

Italijanski Calciomercato javlja da je najveća želja madridskog kluba Juventusov Matthijs de Ligt, holandski defanzivac koji je u Torino stigao prošlog ljeta iz Ajaxa. Tada je imao ponudu najvećeg Realovog rivala Barce, ali je odlučio potpisati za Juventus.

“Tačno je da sam dobio ponudu od Barcelone. Pomno sam je proučio i shvatio da ću u Juventusu više napredovati kao igrač i postati kompletniji nogometaš”, objasnio je svoju odluku defanzivac koji je plaćen 85 miliona eura.

Očekivalo se da će se brzo uklopiti u ekipu Juventusa, a on je u jednom trenutku sezone uspio čak izgubiti mjesto u prvih 11 od turskog reprezentativca Meriha Demirala.

De Ligtov agent je Mino Raiola, Italijan koji je u sjajnim odnosima s Realom.

“Imam sjajne odnose s Realom, posebno s njegovim prvim operativcem Joseom Angelom Sanchezom. Zato mi je prvi cilj s njim dogovoriti transfer jednog od mojih igrača u Madrid. Ondje već imam Alphonsea Areolu, ali to je samo do pola riješen posao jer je riječ o posudbi. Ovog ljeta ću pokušati u Real dovesti velikana, superzvijezdu, što bi mene i moje igrače učinilo ponosnima jer Real je najveći klub”, objavio je nedavno Raiola, a čini se da je De Ligt igrač o kojem je govorio.

Calciomercato piše kako Real ovim potezom želi dovesti igrača za budućnost, ali i zadati udarac Barceloni kojoj je De Ligt velika želja.

“Real je spreman ponuditi skoro 100 miliona eura i De Ligta učiniti najplaćenijim defanzivcem na svijetu. Juventus ga ne želi prodati ovog ljeta nakon samo jedne sezone, ali Realov napad je tek počeo”, stoji u tekstu Calciomercata.