Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Predsjednik UEFA-e

Čeferin: Igračima koji budu igrali Superligu bit će zabranjeno igrati na Svjetskom i Evropskom prvenstvu

ceferin_aleksander333

Čeferin je rekao da Chelsea, Real i City, polufinalisti Lige prvaka koji su članovi Superlige neće biti izbačeni iz polufinala te će moći završiti ovosezonsku Ligu prvaka

Predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin rekao je da igrači iz klubova koji će se takmičiti u Superligi neće moći igrati na Europskom i Svjetskom prvenstvu, objavio je na Twitteru poznati fudbalski insajder Fabrizio Romano.

”Fudbalski svijet je ujedinjen. I vlade su ujedinjene i svi smo protiv besmislenog projekta. Igrači koji budu igrali u tom takmičenju neće moći igrati na Mundijalu i Evropskom prvenstvu. Neće moći predstavljati svoje zemlje”, rekao je Čeferin, javlja Anadolu Agency (AA).

To se odnosi i na ovogodišnji Euro koji počinje za manje od dva mjeseca.

Uz to, Čeferin je rekao da Chelsea, Real i City, polufinalisti Lige prvaka koji su članovi Superlige neće biti izbačeni iz polufinala te će moći završiti ovosezonsku Ligu prvaka.

“Fudbaleri povezani sa Superligom neće moći igrati za svoje reprezentacije. Bit će im zabranjeno igrati na EP-u i SP-u.”

Uefa je žestoko odgovorila na objavu 12 europskih klubova da pokreću Superligu, elitno i zatvoreno takmičenje 20 najbogatijih koje praktično ruši Uefinu Ligu prvaka. Zato su iz Nyona poručili da će svi ti klubovi biti izbačeni iz nacionalnih prvenstava, te da će i njihovim igračima zabraniti igranje za reprezentacije.

Uefa je ovime zaprijetila i jer je uz nju, a protiv Superlige, i Fifa pa će zvijezde klubova odmetnutih od europske i svjetske nogometne federacije ostali bez reprezentativnih takmičenja koje one organiziraju, dakle EP-a i SP-a.

Podsjećamo, Real, Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham objavili su da su postigli dogovor o kreiranju novog takmičenja.