Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

teška nesreća u hrvatskoj

Vlasnik busa koji je imao nesreću u Hrvatskoj: “Ljudi nemojte me mučiti, moj život je uništen”

autobuska nesreca – hrvatska – pixsell 2
FOTO: Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Poljsko ministarstvo infrastrukture priopćilo je da je autobus koji je imao nesreću u Hrvatskoj proizveden 2011. godine, registriran u Poljskoj te da je prošao sve preglede propisane zakonom. Tehnički pregled je obavljen u junu ove godine

Na hrvatskoj autocesti A4 u smjeru Zagreba jučer je došlo do teške saobraćajne nesreće autobusa. Poginulo je najmanje 12 ljudi, a najmanje je 19 teško povrijeđenih.

Do nesreće je došlo oko 5:40 na 62. kilometru autoceste A4 u smjeru Zagreba između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec. S ceste je sletio autobus poljskih registarskih oznaka koji je u petak krenuo iz poljskog grada Częstochowa na hodočašće u Međugorje.

Prema dosad prikupljenim podacima, do prometne nesreće došlo je na način da je vozač autobusa registriranog u Poljskoj izgubio kontrolu nad upravljačem vozila koje je skrenulo u desnu stranu, probilo zaštitnu ogradu i sletjelo izvan autoceste.

“Autobus je po redu vožnje krenuo u petak u 9 sati sa željezničke stanice Warszawa-Zachodnia”, objašnjava u razgovoru za Fakt Jacek Antoszkiewicz. “U vozilu su bile 44 osobe, uključujući dva iskusna vozača”, dodao je.

Prema njegovim riječima, autobus je bio ispravan, prošao je sve tehničke testove, no nije želio reći je li vozačima ovo bila prva tako duga ruta.

“Ljudi, nemojte me mučiti. Šokiran sam i na tabletama za smirenje. Moj život se raspao. Za mene je to strašna tragedija”, govori u očaju.

Poljsko ministarstvo infrastrukture priopćilo je da je autobus koji je imao nesreću u Hrvatskoj proizveden 2011. godine, registriran u Poljskoj te da je prošao sve preglede propisane zakonom. Tehnički pregled je obavljen u junu ove godine.

Glasnogovornik poljskog ministarstva vanjskih poslova Łukasz Jasina rekao je da su u autobusu bila 42 hodočasnika i dva vozača te da su svi stradali poljski državljani. On je kazao da je hodočašće organiziralo bratstvo svetog Josipa.