Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Majka bolesne djevojčice optužila Billyja Agića za prevaru

billy agic355

Nejli Suljkanović iz Rainaca Donjih, općina Kalesija, je odmah nakon rođenja ustanovljen Rettov sindrom, veoma rijedak poremećaj u razvoju mozga.

Posljednjih nekoliko sedmica pokrenuto je nekoliko humanitarnih akcija u koje se aktivno uključio humanitarac, komičar i vlogger Billy Agić koji je odlučio prodati automobil Golf 7 kako bi pomogao Nejli.

– Operacija košta 12.000 eura i nismo uspjeli sakupiti sav novac i zbog toga sam se odlučio na ovaj korak. Auta i lima će da bude, ali ljudski život mi je preči od komada lima. Neka svi kažu da sam lud, ali ovo je moja odluka! Radije ću voziti Golfa dvojku dizela i znati da sam jednoj djevojčici spasio život nego voziti sedmicu i biti sebičan”, naveo je Billy Agić u svom statusu o kojem su pisali mnogobrojni mediji u regiji.

VEZANI TEKST Billy Agić prodaje “golfa 7” kako bi omogućio djevojčici operaciju

Međutim, Nejlina majka Selma optužila je Agića za prevaru, piše N1.

“Billy je rekao da će sinoć donijeti novac, evo još uvijek ga čekam. Dao je tri sedmice roka da će završiti akcijom. Rekla sam mu da ne želim da prodaje auto jer se nismo tako dogovorili i da donese novac koji je skupio za Nejlu. Ako je to marka, neka donese marku”, kaže Selma Suljkanović.

Tvrdite da vas prevario?

“Da”, kaže Selma.

Dodaje da ima svjedoke za svoje navode.

“Imam sve dokaze protiv Billyja da nam nije donio niti jedne marke. Uporno spominje tih 12.000 KM koje je narod nama donio. Uprosno smo ga molili da završi s tim i da nama ne treba novac od njegovog auta. Nije nas ni kontaktirao, radio je šta je htio. Ne iz humanih razloga nego da bi sebe promosvisao kroz prodaju auta. To nas je pogodilo. Od 5. augusta čekali smo ne bi li se sjetio i donio nam novac”, dodaje Selma.

Kako kaže, nju i sve njene prijatelje je blokirao na Facebooku i briše komentare.

“Mi ćemo iznijeti svoju istinu, a Bog i narod su tu da sude”, dodaje naša sagovornica.

Billy Agić odlučio je odgovoriti na Facebooku.

“Dok sam se trzao da ovoj majci pomognem da joj ozdravi dijete bio sam dobar a sad kad sam stavio da i auto prodajem ona ostavlja komentare zašto nisi to ranije uradio? Da nije žalosno bilo bi smiješno. Definitivno najčudnija situacija ikad koji sam ikad radio u svom životu. Pa meni neko da hoće dati biciklo u životu ja bih mu bio zahvalan. Ali ima nas svakakvih. Nažalost…”, poručio je Agić.