Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Objavljene fotografije sa mjesta nesreće u kojoj su stradali Ahmed i Enes

saobracajna – zivinice

Teška saobraćajna nesreća koja se prethodnog vikenda dogodila u Đurđeviku kod Živinica, u kojoj su poginuli 21-godišnji rođaci Ahmed i Enes Muratović potresla je cijelu BiH, a svakim danom u vezi ove tragedije izlaze nove pojedinosti.

Podsjetimo, do nesreće je došlo kada je Enes Muratović uslijed neprilagođene brzine izgubio kontrolu nad vozilom “passat” nakon čega je udario u betonsku ogradu, a potom i u obližnji objekt.

Na mjestu događaja od zadobivenih povreda preminuli su vozač i suvozač Enes i Ahmed Muratović dok je treći mladić (16), koji se nalazio na zadnjem sjedištu, hospitaliziran u Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli i njegovo zdravstveno stanje prema posljednjim informacijama je stabilno.

Izvlačenje tijela stradalih mladića iz smrskanog automobila je trajalo oko dva sata.

Nekoliko trenutaka prije tragične nesreće na svom instagram profilu Ahmed Muratović objavio je video na kojem se vidi kobna vožnja brzinom većom od 200 km/h na mokrom i klizavom kolovozu.

Fotografije s mjesta nesreće postavljene su ovih dana na Facebook, a na kojima se vidi zaista jeziv prizor unutrašnjosti automobila u kojem su bili ovi mladići.