Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kako se Elvedin Begić nije sjetio Caudia Ranierija?

ranieri
Ranieri je prije Nantesa napravio čudo u Engleskoj kada je Leicester odve do titule prvaka

Claudio Ranieri, najbolji trener svijeta 2016. godine u izboru Svjetske fudbalske federacije (FIFA), priznao je da bi zamolio predsjednika Nantesa, čiji je sada trener, da ga pusti, ukoliko bi dobio ponudu da postane selektor reprezentacije Italije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ranieri, koji je u sezoni 2015/16 senzacionalno sa Leicester Cityjem osvojio naslov šampiona Engleske, sada je trener u francuskom Nantesu. U domovini ga spominju kao jednog od mogućih nasljednika Giampiera Venture, koji je nakon eliminacije Italije u baražu za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji dobio otkaz.

“Poraz od Švedske u baražu bio je skoro, pa predvidljiv. Možda je to i dobra stvar, jer italijanskom fudbalu je neophodna reforma. Moramo vratiti reprezentaciju u centar svega. Naravno, svi bi voljeli da budu selektor Italije, ali jako sam sretan u Nantesu. Ako bih dobio ponudu, zamolio bih predsjednika kluba da me pusti. Međutim, mislim da je najvažnija stvar reforma Fudbalskog saveza Italije, kojem je neophodna svježa energija i nove ideje“, kazao je Ranieri za italijanske medije.

Ranieri je tokom trenerske karijere vodio veliki broj kluba, a izdvajaju se Napoli, Fiorentina, Valencia, Atletico Madrid, Chelsea, Juventus, Roma, Inter, Monaco. Već je imao priliku obavljati selektorski posao, jer je 2014. godine s klupe vodio reprezentaciju Grčke.

Baš kao i Italijani, i naši Zmajevi su još uvijek bez selektora. Zaista čudi kako se u NSBiH nisu sjetili Ranieria, s obzirom da su nas u protekla dva mjeseca zasipali nevjerovatnim budalaštinama kada su imena kandidata za selektora BiH u pitanju. Nakon Fatiha Terima i Sven Gorana Erikssona, ne bi nas iznenadilo da Elvedin Begić i njegovi saradnici u NSBiH fudbalskoj javnosti u BiH bace još malo prašine u oči, i isture Ranieria kao jednog od kandidata. Još uvijek nije kasno, Italijani se još nisu oglasili.