Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U gradu Passau

Djela Bugojanca Huseina Šljive na izložbi u Njemačkoj

izlozba_pasau3334

Također, bio je učesnik mnogih kolektivnih izložbi, od kojih su neke realizirane u inostranstvu, a sudjelovao je i u likovnim kolonijama

Dva djela rađena kombiniranom tehnikom višebojnog linoreza na printanom papiru Huseina Šljive iz Bugojna, izložena su u okviru izložbe umjetničkih radova u njemačkom gradu Passau.

-Radi se o izložbi koja će trajati do 2. marta, a ovom prilikom predstavila se i Nataša Vukadin iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja s dva rada u tehnici akril na platnu. Ista izložba bit će postavljena u Austriji – kazao je ovaj bugojanski umjetnik.

Dodaje da mu spomenuta izložba znači mnogo, s obzirom da je “izlagao skupa s renomiranim umjetnicima iz Njemačke, Austrije, Holandije, Turske i Francuske“.

Ističe da je prošla godina bila veoma uspješna za njega, i da je imao četiri samostalne izložbe koje su izazvale veliki interes građana.

Također, bio je učesnik mnogih kolektivnih izložbi, od kojih su neke realizirane u inostranstvu, a sudjelovao je i u likovnim kolonijama.

– U 2019. već sam izlagao svoje radove na izložbi International exbition ‘KBK 60’ u Budimpešti, i na izložbi sportske fotografije ‘Tomislav Trojak’ u Tuzli – istaknuo je.

Zaključuje kako će, uz organiziranje samostalnih izložbi, jedan od prioriteta u njegovom radu u narednim mjesecima biti izdavanje monografije “Slika ispod kože“, povodom dvadeset godina “druženja s umjetnosti“.