Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Kultura

Održan međunarodni folklorni festival „Sitno kolo okolo”

17/08/2017

U organizaciji Gradskog umjetničkog društva “Filigran” u Zenici je večeras održan 3. Međunarodni folklorni festival djece i mladih “Sitno kolo okolo”, na kojem je nastupilo preko 200 mladih plesača iz kulturno-umjetnička društva šest zemalja, Bugarske, Makedonije, Kipra, Rumunije, Turske i Bosne i Hercegovine.

Na otvorenoj sceni Trga Alije Izetbegovića, pred oko dvije hiljade gladalaca, mladi plesači su pokazali svoje znanje i poznavanje folklornih igara svojih zemalja, te se predstavilo s nacionalnim igrama i narodnim nošnjama.

“Drago nam je da svake godine ovaj festival pokazuje značajan napredak u organizaciji i broju učesnika, kao i broju društava iz inostranstva. Vjerujemo da ćemo uskoro biti jedan od vodećih festivala u regionu i da će se naša saradnja s prijateljskim ansamblima unaprijediti kroz zajedničke aktivnosti u cilju očuvanja narodnih igara i plesova”, kazao je za Fenu umjetnički direktor GUD “Filigran Zenica” Melih Karan.

Na ovoj međunarodnoj smotri folklora iz Bosne i Hercegovine nastupili su članovi kulturno-umjetničkih društava “Gajret” iz Sarajeva, “Plamen Pehare” iz Zenice i domaćina GUD-a “Filigran” Zenica. Festival “Sitno kolo okolo” održan je pod pokroviteljstvom Grada Zenice i kompanije BH Telecom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.