Kultura

Vlastita produkcija

Otvorena scena Obala Akademije scenskih umjetnosti od 1. aprila pokreće repertoar

30/03/2022
ASU/Ilustracija

Svakog petka u mjesecu na sceni Otvorene scene sa početkom u 19 sati će biti predstavljeni diplomski radovi sa odsjeka Gluma, kao i rad sa postdiplomskog MA studija glume

Otvorena scena Obala nakon više od dvije godine, od 1. aprila ponovno pokreće redovni mjesečni repertoar, sačinjen od vlastite ispitne produkcije i pod umjetničkim rukovodstvom profesora Alena Muratovića, saopćeno je s Akademije scenskih umjetnosti UNSA.

Publika će tako moći da pogleda ispitne predstave sa odsjeka Gluma i Režija u saradnji sa odsjecima za dramaturgiju i produkciju.

Svakog petka u mjesecu na sceni Otvorene scene sa početkom u 19 sati će biti predstavljeni diplomski radovi sa odsjeka Gluma, kao i rad sa postdiplomskog MA studija glume.

Publika će imati priliku gledati i klasu III godine Odsjeka za glumu i ispitnu predstavu sa Odsjeka za režiju.

Prvog aprila na sceni Obale će biti ispitna predstava treće godine odsjeka za Glumu u klasi profesora Ermina Brave i doc. Džane Pinjo-Haračić “Majka Hrabrost i njena djeca”. U predstavi igraju Alen Konjicija, Elma Fetić, Faruk Hajdarević, Pavle Novaković i Sara Seksan.

Osmog aprila publika će imati priliku da gleda ispitnu predstavu “Ko sam ovog puta?” u režiji Abasa Hamzija, studenta druge godine odsjeka za Režiju. Predstava je rađena prema istoimenoj pripovijetci Kurta Vonneguta, a dramaturgiju predstave potpisuje Benjamin Konjicija. U predstavi igraju Ana Marija Tomić, Pavle Novaković, Emina Topolović, Vedad Čano, Ibrahim Tatar, Nedim Šuvalija i Hana Bičo.

Diplomska predstava “Prst” Margarite Mladinić i Merjem Šiljak na repertoaru je 15. aprila. Predstava je rađena pod mentorstvom prof. Alena Muratovića i doc. Dženite Omerović Imamović.

Sedam dana kasnije, 22. aprila, publika će moći pogledati diplomsku predstavu “Art”. U predstavi igraju Dušan Arnaut, Haris Bidžan i Kerim Ćutuna.

April će zaključiti izvedba predstave “Mećava” koja igra 29. aprila. U predstavi igraju Damir Čobo, Hana Zrno, Irma Alimanović, Saša Krmpotić i Tamara Miličević Štilić. Mentorica je Selma Spahić.

Ulaz na sve predstave je besplatan, saopćeno je sa Otvorene scena Obala Akademije scenskih umjetnosti

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.