Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dobio milione na lotu, sad prodaje kuću iz snova (FOTO)

loto_4

Priče o sretnicima koji dobiju na lotu često imaju tragične završetke zbog problema sa nekontrolisanim trošenjem novca koji na kraju ispari.

Međutim, Roy Gibney iz britanskog Grimsbyja je nakon početnog entuzijazma i trošenja novca smirio život.

Gibney je na lotu osvojio 7.5 miliona funti, odnosno oko 17 miliona KM, 1998. godine. Prva investicija bila mu je kuća u Barnoldby-le-Becku koju je platio oko 800.000 KM.

Ipak, sretni dobitnik se zasitio ogromnog posjeda, i prodaje kuću sa unutrašnjim bazenom i šest spavaćih soba za 2.5 miliona KM.

Kuća je opremljena i teretanom, saunom, i ogromnim barom koji ima ekran i projektor za gledanje filmova, te sto za snooker. Na dnu bazena, Gibney je čak ispisao sretne brojeve i datum osvajanja premije.

Roy je nekad bio radnik u industriji za preradu metala gdje je dao otkaz čim je dobio milione na lotu.

Nakon nekog vremena, odlučio je uložiti novac u nekoliko posjeda i osnovati svoju kompaniju za preradu metala sa nekoliko bivših kolega s posla.

“U početku sam trošio novac na luksuze koji se očekuju od dobitnika na lotu. Danas se ne prepuštam toliko bezbrižnom životu, ali volim povremeno uživati u svojim vilama na Kipru i u Britaniji”, kazao je Gibney i dodao kako je jedna od stvari koja ga ispunjava pomaganje humanitarnim organizacijama i bolnicama.