Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pa, vidite li šta kosi: Raško je “prevario” sve, samo ne prave malinare (VIDEO)

RASKO MALINAR

Kada je odlučio da snimi malinara koji uništava svoj malinjak, Ivanjičanin Srđan Grujović nije ni slutio da će za samo nekoliko sati njegov video-zapis postati hit na društvenim mrežama.

– Nemoj Raško! A šta ako skoče cijene? – pitaju ga prijatelji koji snimaju.

– Nema ništa! Da jede neko moj znoj, jok! – poručio je Raško na snimci.

Aktuelna situacija vezana za cijenu malina, posebno u Srbiji, gdje su malinari izašli na proteste i blokirali saobraćajnice kod Prijepolja, dodatno je podstakla ljude sa cijelog Balkana da ga pogledaju, pa ga je za nekoliko sati na društvenim mrežama pregledalo skoro pola miliona ljudi.

No, malinjak izvjesni Raško nije kosio zbog cijene, već zbog – gasovoda.

Šala ili ne, činjenica je da ovo nije jedinstven slučaj, mnogi malinari su posijekli zasade ogorčeni cijenom koja već nekoliko godina ne zadovoljava potrebe proizvođača.

Sin vlasnika malinjaka, Srđan, za Blic je objasnio zašto je snimio oca i zašto je video okačio na društvene mreže:

– Ma to je više bila šala sa tim snimanjem, ali otišlo je predaleko. Pokosili smo dio malinjaka jer će tom trasom da prođe gasovod. I kod komšije je isto moralo da se pokosi. Ali iskreno da vam kažem, ja da se pitam na ovu cijenu pokosio bih sve. Ali roditelji to godinama rade i bore se, ne mogu zbog njih. Iskreno, nema više svrhe ulagati toliki trud i rad jer vidite i sami šta se dešava sa cijenom – rekao je Srđan.

Ono što također treba reći, a što smo doznali nakon što se Fokusu javio veliki broj čitatelja nakon što su pogledali video jeste i to da Raško nije slučajno kosio baš taj do malinjaka.

“Pa ovo je vrsta maline koja se kosi. Polka se zove. I ne vezuje se već se siječe. A što ne kosi Vilamet ili Miker? Ovo može da proguta samo onaj koji je malinu vidio samo na slici ili na pijaci. Obično zaluđivanje mase!”, objasnio je jedan od čitalaca Fokusa koji se javio našoj redakciji nakon što smo objavili video snimku.

Ispovijest Aldina Jacića: Nikad više nisam vidio čovjeka koji mi je ovo uradio