Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Očajni suprug nakon supruge izgubio i sina jedinca

cA_k9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvWlRBN01EQV8vOGY1NDRlODhmMWJiZGRmYjRjZGM1ZGZjMDBjZThiYzIuanBlZ5GTAs0CQgCBoTAB

Vatrogasci, spasioci i pripadnici niške policije treći dan pretražuju Nišavu u potrazi za Danilom Đorđevićem (17), koji je 29. marta upao u rijeku kod Betonskog mosta u centru grada i otada mu se gubi svaki trag, piše Blic.

Pretražuje se dio rijeke od mjesta gdje je mladić pao u vodu, pa sve do ušća u Južnu Moravu, ali zasad bez rezultata.

Mladić je tog dana poslije škole sa društvom došao do nišavskog keja da se prošeta, ali je oko 15.20 časova upao u nabujalu Nišavu, koja ga je ponijela nizvodno. Jedan njegov drug je ušao u vodu u pokušaju da ga uhvati, pa umalo i njega voda da ne odnese, ali ga je jedan prolaznik izvukao.

– Vidio sam sina posljednji put tog jutra u sedam časova, kada je pošao u školu, pitao sam ga da li je ponio novac za užinu. Pozvao me je telefonom oko 13.15 časova da se javi da će sa društvom da se prošeta nišavskim kejom jer je bilo lijepo vrijeme. Bio je sa najboljom drugaricom i dvojicom drugova iz komšiluka. Ja sam otišao na posao i nalazio sam se u kolima kada je u Ulici 7. juli pored mene prošlo vatrogasno vozilo sa čamcem za spasavanje. Kroz glavu mi je prošlo: „čim se proljepša vrijeme, odmah neko upadne u rijeku”. Ko bi mogao da pomisli da je to tvoje dijete. Dvadesetak minuta kasnije pozvao me je njegov drug, pričao je histerično, ništa nisam mogao da ga razumijem, rekao sam da da nekome telefon jer nisam mogao da razumijem šta priča i gdje se nalaze. Od Čaira do keja sam stigao za dva minuta, ne znam ni sam kako, kada sam saznao šta se dogodilo – priča Miloš.

On kaže da je Danilo sjedio sa društvom na kamenom dijelu bedema pored rijeke, te da se najvjerovatnije okliznuo pri pokušaju da ustane.

Kosina bedema je sva u pijesku jer je voda nanijela mulj pri visokom vodostaju. Sigurno se okliznuo i upao u vodu. Možda je glavom udario u kamen pa izgubio orijentaciju. Voda ga je nosila desetak metara, a njegov drug je odmah potrčao za njim kejom, a onda je i sam ušao u rijeku u pokušaju da ga uhvati. Druga je uspio da izvuče jedan prolaznik na kej, a mog sina je odnijela voda i izgubili su ga iz vidokruga – priča Miloš.

On kaže da se Danilo aktivno bavio bodi-bildingom i da je bio u savršenoj fizičkoj formi, ali da nije bio vješt plivač.

– Ni on ni ja nismo ljubitelji sportova na vodi. Rijetko smo i na bazen išli. Trenirali smo zajedno u teretani i bio je veoma uspješan, tako da je 2015. godine bio proglašen za najjačeg petnaestogodišnjaka na Balkanu u disciplini pauerlifting. Sada se aktivno spremao za Prvenstvo u bodi-bildingu. Svuda je bio omiljen, svi su ga voljeli. U teretani meni bi se javila desetorica, njemu stotine vježbača. Imao je armiju pratilaca na Instagramu. Kada mi je preminula supruga, prije dvije godine, svu sam energiju prebacio na njega i tako uspio da prebolim taj gubitak. Šta sada da radim? – pita se Miloš.

– Znam da bi se odmah javio telefonom iz prve kuće da je uspio da izađe iz rijeke, ali neću da ga oplakujem dok ne saznam šta se desilo sa mojim djetetom. Hoću samo da znam šta je sa njim. Znam da moja agonija tek počinje. Ako ga ne nađu za dan-dva, opet će biti padavina i rasta rijeke. Nadam se da će doći ronioci i pomoći da ga pronađu – kaže Miloš.