Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

konami

Legendarni PES više neće postojati, mijenja ga “eFootball” koji će biti besplatan

efootball-official-reveal-trailer-pes-2022

Ono što vrijedi napomenuti je da će eFootball biti besplatan, te će biti dostupan isključivo u digitalnoj verziji, bez izdavanja na disku

Legendarni serijal Pro Evolution Soccer, ili kako ga fanovi od milja zovu, skraćenicom PES, neće više postojati, bar ne u tom obliku.

Njegov izdavač, japanski Konami, mijenja mu ime u eFootball.

Ono što vrijedi napomenuti je da će eFootball biti besplatan, te će biti dostupan isključivo u digitalnoj verziji, bez izdavanja na disku.

Igra stiže na konzole PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X i S, Xbox One, ali i na PC.

Za razliku od nekih drugih naslova, podržavat će takozvani cross-play, odnosno igrači na PlayStationu će moći igrati protiv onih sa Xboxa i PC-a.

Šta prelazak na free-to-play model znači za offline modove?
Pa, ovoliko je sigurno: želite li igrati Master Ligu, nećete je dobiti besplatno nego ćete taj mod morati kupiti zasebno. Samo je pitanje kada će se to uopće moći kupiti.

Znamo samo da po lansiranju igre ništa neće biti nalik klasičnom PES iskustvu jer će eFootball biti svojevrsni early access naslov.

Prvo će u ranu jesen dobiti mogućnost igranja lokalnih mečeva s s devet licenciranih klubova – praktički single-player demo, zatim cross-gen mečeve između PS5 i PS4 konzola, te odvojeno XSX/S i XBO platformi.

Kasnije u jesen stižu online lige, nešto nalik myClub modu te cross-platform podrška. Na zimu stižu eSports turniri, puni cross-platform te verzije za mobitele.

Više informacija o novoj igri bit će poznato krajem augusta.