Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Napoli iskoristio kiks Juventusa i smanjio zaostatak na samo dva boda

napoli
FOTO: Twitter

U nedjelju navečer odigrane su i posljednje dvije utakmice 29. kola Serie A.

Napoli je, pred svojim navijačima, teškom mukom s minimalnih 1:0 slavio protiv Genoe te je tako smanjio zaostatak za vodećim Juventusom na samo dva boda.

Prije početka susreta na terenu se odvila mala svečanost tokom koje je klub iz grada podno Vezuva obilježio 200. nastup Albiola u svjetloplavom dresu.

Od tima Maurizija Sarrija očekivala se jurnjava od samog početka, ali to se nije dogodilo, vjerovatno djelomično i zbog kišom natopljenog terena.

Napoletanci su se mučili sa stvaranje prilika te je prvu imao Mertens tek u 15.minuti.

U 35. minuti za goste je pokušao Spolli nakon udarca iz ugla, ali njegov pokušaj prošao je malo pored stative.

Pet minuta kasnije udarac je okušao Allan, ali lopta je otišla daleko preko gola.

U završnici prvog poluvremena Napoli je stisnuo – Insigne glavom pogađa desnu stativu te se na odmor ipak odlazi bez golova.

Domaći sastav je u nastavak krenuo puno odlučnije te je već nakon šest minuta imao prvu veliku priliku. Fantastičnu loptu Mertensa lijepo je prihvatio Insigne, ali njegov udarac ponovno odsjeda na stativi! Napoli stvarno nema sreće – ove su sezone u serie A okvir gola pogodili čak 14 puta.

U 65. minuti gosti sa sjevera su mogli šokirati San Paolo, ali Reina je vrhunski zaustavio pokušaj Taarabta. Pet minuta kasnije nije precizan ni Galabinov.

U 73. minuti zatresao se valjda cijeli grad, ako ne i vulkan iznad njega! Zielinski je, nakon kratko izvedenog kornera ubacio, a slavljenik Albiol glavom pospremio loptu iza gostujućeg gola. Kakav način za proslavu jubileja.

Mogao je domaći sastav doći i do uvjerljivijeg vodstva,ali sumnjamo da će ikome smetati ova minimalna pobjeda. Osim možda, Juventusu…

Zukanović odigrao svih 90 minuta za ekipu Genove.

https://www.youtube.com/watch?v=RyVy8OA38Hs