Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Specijalci jurili demonstrante po ulicama Podgorice

podgorica-neredi1

U Podgorici je jutros mirno, nakon sinoćnjih nereda na protestu opozicionog Demokratskog fronta (DF). U Ulici Slobode nakon incidenata može se videti više razbijenih izloga a slomljena su tri semafora na raskrsnici kod hotela Hilton, prenose podgoričke Vijesti.

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić zakazao je za danas sjednicu Kolegijuma parlamenta, na koju je pozvao i predstavnike Demokratskog fronta.

Protesti u Podgorici, predvođeni Demokratskim frontom, pretvorili su se poslije nekoliko sati u sukobe sa policijom, koja je suzavcem i šok bombama rastjerala demonstrante. U centru grada su se čuli i pucnji.

Na opozicionom protestu, u kome nije učestvovalo nekoliko opozicinoh stranaka, tražena je ostavka Vlade Crne Gore i premijera Mila Đukanovića.

Kako navode “Vijesti”, grupa od dvadesetak pripadnika specijalne antiterorističke jedinice nekoliko minuta na smjenu je tukla dvojicu muškaraca koji nisu pružali otpor u Zlatarskoj ulici. Policajci su se udaljili kada su primijetili da ih snimaju, a pretučeni muškarci nisu uhapšeni, već su se hramljući udaljili kada su specijalci otišli.

https://www.youtube.com/watch?v=5n8ynzL9H38

Tokom protesta Demokratskog fronta povrijeđeno je 15 policajaca i 24 građanina. To je sinoć saopštio ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Raško Konjević. On je na vanrednoj press-konferenciji potvrdio da je jedan od lidera DF-a Andrija Mandić priveden u policiju.

Demonstranti su u centru grada razbili nekoliko izloga butika i prodavnica, a opljačkana je zlatara Majdanpek, koja se nalazi u zgradi hotela “Nikić” u ulici Kralja Nikole.

Polomljena su i stakla na poslovnici Lovćen osiguranja u ulici Slobode, kao i stakla poslovnice Prve banke u ulici Vuka Karadžića. Takođe, demolirano je i nekoliko semofora u užem centru grada.