Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka

Mogu li Pjanić i društvo preskočiti neugodne Jorgandžije

juve atletico

Simeone će u Torinu morati bez Coste, Filipe Luisa, Lucasa Hernandeza i Thomasa. Kako sada stvari stoje Diego Godin bi trebao nastupiti

Juve dominira italijanskom serijom A i niko mu ne može prići ni blizu zadnjih skoro već desetak godina. Dovođenje Cristiana Ronalda označilo je napad na najveći evropski trofej – osvajanje Lige prvaka.

No, stvari su krenule naopako kada im je žrijeb osminefinala za protivnika dodijelio madridski Atletico.

U prvom susretu Juve je u Madridu razbijen u finišu susreta s 2:0, i večeras Pjanića i društvo čeka vraški težak posao.

Tim teži jer Allegri neće moći računati na Alexa Sandra, Cuadrada i Khediru. Očekuje se da Miralem Pjanić igra od prve minute za Juventus, kao i Cristiano Ronaldo, naravno.

S druge strane Simeone će u Torinu morati bez Coste, Filipe Luisa, Lucasa Hernandeza i Thomasa. Kako sada stvari stoje Diego Godin bi trebao nastupiti.

Susret možete gledati u direktnom TV prenosu na kanalu Arena Sport 1 (od 21 sat).

U drugom večerašnjem dvoboju u sklopu osmine finala Lige prvaka, između Manchester Cityja i Schalkea, ne očekuje se neizvjesnost, mada uvijek treba imati na umu onu da je u ovoj fazi takmičenja sve moguće.

Engleski prvak je slavio u izuzetno uzbudljivom susretu u Njemačkoj (3:2) te će sada na svom terenu svakako imati ulogu favorita. Sve osim glatkog prolaza Guardioline ekipe predstavljalo bi vanserijsku senzaciju.

Utakmica će, također od 21 sat, biti u direktnom prenosu na kanalu Arena Sport 2.