Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Reis Kavazović na tradicionalnom čestitanju mališanima podijelio bajram-banku

reis-kavazovic-bajram-banka

Nakon klanjanja bajram-namaza i bajramske poruke koju je u Gazihusrev-begovoj džamiji u Sarajevu uputio, reis ul-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, u svečanom salonu reisovog kabineta u Carevoj džamiji, bio je domaćin tradicionalnog bajramskog čestitanja kojem je prisustvovao veliki broj građana i zvaničnika, javlja Anadolu Agency (AA).

Ramazanski bajram su domaćinu, reisu-l-ulemi IZBiH Kavazoviću, čestitali brojni vjernici, zvaničnici, među kojima se našao i veliki broj djece koja su ovom prigodom od reisa dobila slatkiš i bajram-banku.

Osim Kavazovića, u ulozi domaćina na tradicionalnom bajramskom čestitanju još su se našli i Husein ef. Smajić, zamjenik reisu-l-uleme, kao i Hasan Čengić, predsjednik Sabora Islamske zajednice u BiH.

reis-kavazovic-bajram-banka1

Bajramskom čestitanju su prisustvovali brojni zvaničnici među kojima su se našli Nedžad Branković, bivši premijer Federacije Bosne i Hercegovine, predsjednik Kruga 99 Adil Kulenović, pozorišni reditelj i pisac Gradimir Gojer, predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić, kao i ambasadori stranih zemalja uključujući ambasadora Republike Turske u BiH Cihada Erginaya.

Ramazanski bajram je inače jedan od najvažnijih muslimanskih blagdana koji se obilježava nakon mjeseca ramazana.