Kultura

mostar

Otvorena Izložba “Crvena” Nebojše Dimovskog povodom obnove rada Napretka

16/11/2020

Po riječima autora, izložba je inspirirana razdobljem korone i lockdowna

Izložba slika pod nazivom “Crvena”, akademskog slikara Nebojše Dimovskog, otvorena je u ponedjeljak navečer u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Po riječima autora, izložba je inspirirana razdobljem korone i lockdowna.

-Izložena su 24 djela, ulja na platnu, koja su nastala ove godine, a inspirirana u ovom razdoblju korone i lockdowna, odnosno vremena kada smo bili svi zatvoreni u kućama te sjećanjem na osobe koje nismo dugo vidjeli – pojasnio je slikar.

Dodao je kako na slikama prevladavaju nijanse crvene boje, odnosno boje anksioznosti.

Dimovski je rođen u Mostaru 1988. godine, srednju školu primijenjenih umjetnosti završio je u Sarajevu nakon čega je otišao u Rim, gdje je 2010. godine diplomirao pri Accademia di Belle Arti di Roma u klasi profesora Andrea Voloa.

Dosad je imao velik broj izložbi u gradovima poput Napulja, Valencije, Madrida.

Dimovski po prvi puta izlaže u svom rodnom gradu, a ova izložba upriličena je u povodu 30 godina obnove rada HKD Napredak – Glavna podružnica Mostar, koja je i organizator izložbe.

-Prije dva dana 14. studenoga navršilo se 30 godina od obnove rada HND Napredaka. Tim povodom organizirana je izložba ‘Crvena’ autora Nebojše Dimovskog, želeći na taj način Mostarce i sve članove društva posjetiti na ovu važnu obljetnicu. Ovim želimo ukazat na važnost HKD Napredka u društvu i njegov doprinos u kulturi, Mostaru, BiH, Hrvatskoj i svugdje gdje Napredak djeluje – kazao je dopredsjednik HKD “Napredak” Miroslav Landeka.

Članica Upravnog odbora HKD Napredak – Glavna podružnica Mostar, mezzosopranistica Monija Jarak Mikulić izvela je Napolitansku solo pjesmu “Santa Lucia” uz glasovirsku pratnju prof. Marijane Pavlović. U zajedničkom muziciranju mezzosopranistice Monije Jarak Mikulić i profesorice Marijane Pavlović izvedena je svima poznata arija “Habanera” iz opere “Carmen” skladatelja Georga Bizeta.

Izložba je prodajnog karaktera, a ostaje otvorena do 5. decembra.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.