Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Deset dana nakon što joj umrla majka, Samra poginula u nesreći (FOTO)

samra_osmanovic

Jedna od žrtava teške saobraćajna nesreće koja se dogodila u Njujorku 23. feburara je i Samra Osmanović, 20-godišnja studentica iz BiH .

Policija je objavila identitet nastradalih, a pored Osmanović, poginuli dvije osobe, Baylie Rose i Michael Walkerr.

Oni su bili u automobilu Sedan kada je na njih naletio SUV pri velikoj brzini, kojim je upravljao 30-godišnji Anthony Saccone.

Kako prenosi Syracuse.com, Saccone je prilikom udesa bio pijan. Nakon udesa, njegov automobil se zapalio i on se dao u bijeg, ali je brzo nakon toga uhapšen.

Muškarac koji usmrtio Samru i njene prijatelje: Pobjegao sa lica mjesta

Inače, Samra Osmanović, 20-godišnja studentica iz Bosne i Hercegovine je živjela u studentskom centru Onondaga.

Samo deset dana prije tragedije, Samra je izgubila majku Sabahetu (42) koja je preminula nakon duge borbe s opakom bolešću, rakom.

“Sve je to jedna velika noćna mora iz koje se ne možemo probuditi”, rekla je Samrina sestra Sadeta (23).

Osmanovići su 1997. godine doselili u SAD iz Bosne. Samra je tada bila u utrobi svoje majke, rodila se u SAD-u. Sadeta je tada imala 3 godine.

Smra (u sredini) sa bratom i sestrom: Djetinjstvo puno bola okončano pogibijom

Sabaheta i njezin muž Hasim, sa svoje četvero djece kupili su kuću u Sjevernom Sirakuzu.

Kad je Samra imala 4 godine, imala je dijagnozu bakterijskog meningitisa, bolest koja joj je izjedala kosti. Njeno djetinjstvo i rane tinejdžerske godine bile su ispunjene silnim operacijama.

Liječnici su joj morali amputirati dijelove obje ruke i obje noge – jednu iznad koljena, jedna ispod, kako bi zaustavili širenje bolesti. Imala je protetske udove i mogla se kretati, ali je prije dvije godine počela koristiti električnu invalidska kolica. I kako kaže njena sestra Sadeta, nikada se nije predavala niti samu sebe sažalijevala.

“U srednjoj školi je sebi zacrtala cilj da će biti proglašena učenicom godina. I uspjela je. Trenutak kada su na završnoj ceremoniji pročitali njeno ime pamtit ću cijelog života. Cijela dvorana je ustala na noge i apludirala”, ispričala je Sadeta.

Upisla je potom koledž. Život je izgubila zajedno sa svoje dvoje drugara sa koledža.