Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sjajna vijest iz Zenice

Tim Kantonalne bolnice Zenica uspješno porodio ženu pozitivnu na koronavirus

kbz porod

Maglajka se osjeća dobro, rodila je dječaka, teškog 3.550 grama

Tim ljekara i osoblja KBZ kojeg su predvodili dr. Jasmin Hodžić i dr. Tarik Zulović uspješno su obavili prvi porod operativnim zahvatom tzv. “carskim rezom”, porodivši 24-godišnju pacijenticu iz Maglaja, koja je bila hospitalizirana, jer je bila pozitivna na koronavirus.

Maglajka se osjeća dobro, rodila je dječaka, teškog 3.550 grama, objavio je Zenicablog.

Podsjećamo, u Zeničko-dobojskom kantonu je prva identificirana osoba pozitivna na koronavirus u Federaciji, ali je i obavljen prvi operativni hirurški zahvat uopće nad osobom osoba koja je imala koronavirus, koja je morala biti operisana zbog primarne bolesti. Dvostruki hirurški zahvat je također proveden uspješno, a pacijent, također iz Maglaja, se nekoliko dana kasnije oporavio i napustio bolnicu.

Ljekari i medicinsko osoblje u Kantonalnoj bolnici Zenica, ali i drugim zdravstvenim ustanovama u ZDK, potpuno je spremno dočekalo ovu situaciju, pa su pripremljeni i osigurani dvostruki protokoli, tehnika i aparatura, pa se operacije i slični zahvati potpuno sigurno i odvojeno obavljaju za pacijente pozitivne na koronavirus.