Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Konferencijska liga

Aston Villa sačuvala obraz Engleza, Fener i Džeko ispali nakon penala. Ovo su parovi polufinala

Foto: Screenshot/X

Džeko je igrao do 74. minute kada ga je zamijenio Batshuayi

Poznati su parovi polufinala Konferencijske lige. Prošlogodišnji finalist Fiorentina igrat će protiv Club Bruggea, dok će Aston Villa odmjeriti snage s Olympiacosom. Prve utakmice na rasporedu su 2. maja, a uzvrati sedam dana kasnije.

Čak dva ogleda odlučena su boljim izvođenjem jedanaesteraca. Prvo je Aston Villa izbacila Lille. U oba meča je domaćin bio bolji 2:1, a Englezi su na gostovanju u Francuskoj bili precizniji s bijele tačke. Junak je bio Emiliano Martinez s dva obranjena jedanaesteraca.

Olympiacos je na penale izbacio Fenerbahče našeg Edina Džeke. Turci su na domaćem terenu pobijedili 1:0 golom Irfana Kahvecija i anulirali prednost Grka iz prvog susreta. Ipak, u raspucavanju je bilo 3:2 za Olympiacos, a nisu pomogla ni dva odbranjena jedanaesterca Dominika Livakovića, s obzirom na to da su nogometaši Fenerbahčea promašili tri. Tačnije, obranio ih je grčki vratar Konstantinos Tzolakis.

Džeko je igrao do 74. minute kada ga je zamijenio Batshuayi.

Fiorentina je u produžecima izbacila Viktoriju Plzen. U obje utakmice bilo je 0:0, no Italijani su u dodatnih 30 minuta na domaćem terenu ušli i s igračem više te su brojčanu nadmoć pretvorili u pobjedu. Strijelci su bili Nicolas Gonzalez i Cristiano Biraghi.

Najuvjerljiviji bili su nogometaši Club Bruggea. Nakon 1:0 pobjede u Belgiji, Brugge je u Grčkoj pobijedio PAOK 2:0 i tako prošao s ukupnih 3:0. Oba pogotka zabio je Ferran Jutgla, i to u 33. i 45. minuti utakmice.

Parovi polufinala Konferencijske lige:

Aston Villa – Olympiacos

Fiorentina – Club Brugge