Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka

Real Madrid ide u finale, a tamo je Bayern bio do 88. minuta

real bayern
FOTO: Screenshot

Bavarci su poveli u 68. minutu preko Daviesa i s obzirom da je u prvom susretu bilo 2:2, u tom trenutku bili u finalu

Real Madrid igrat će finale Lige prvaka protiv Borussie Dortmund. Madriđani su do same završnice stigli u nevjerovatnom preokretu protiv minhenskog Bayerna.

Bavarci su poveli u 68. minutu preko Daviesa i s obzirom da je u prvom susretu bilo 2:2, u tom trenutku bili u finalu. Tako je bilo sve do 88. minutu, kada je počeo ludi preokret.

Joselu (34) je zabio za 1:1 nakon velike greške Neuera kojem je ispala lopta nakon udarca Viniciusa. Potom je ponovo pogodio mrežu Neuera nakon samo dva minuta, ali mu je sudac poništio gol zbog ofsajda.

Ali u 92. minutu Joselu se ponovo ukazao i zabio za potpuni preokret. Bavarci su tražili da sudac Szymon Marciniak svira prekrašaj. No, nakon konsultacija s VAR sobom gol je priznat.

A, Joselu je u igru ušao u 81. minutu!

Real je tako četvrti put ove sezone u Ligi prvaka došao do pobjede nakon što je prvi primio gol na utakmici. Madriđani sada imaju priliku osvojiti svoju 15. titulu prvaka Evrope.

Podsjećamo, Borussia Dortmund je u dvije utakmice slavil sa po 1:0 protiv PSG i ranije vizirala kartu za finale u Londonu.