Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

albanija

Policija pronašla tijelo dječaka (4), naknadno pronađeno i tijelo Alme

potraga za almom
FOTO: Facebook/Screenshot

Tijelo četvorogodišnjeg dječaka koji se utopio u rijeci Bojani sa majkom i sestrama pronađeno je u utorak nakon tri dana potrage.

Policija je pronašla tijelo dječaka u Bojani kod sela Oblike u Albaniji i to nekoliko kilometara dalje od mjesta na kome je dan ranije pronađeno tijelo njegove sestre. Potraga za tijelom majke se nastavlja.

Vijest je potvrdila i gradonačelnica Skadra Majlinda Angoni.

Ranije su pronađena tijela dvije djevojčice

– Želim da se zahvalim svima koji učestvuju u akciji i pomažu da se žrtve pronađu u najkraćem mogućem roku. Želim da se zahvalim i mještanima sela koji su se dobrovoljno javili da pomognu. Upravo smo dobili vijest da je i treće dijete pronađeno i nadamo se da ćemo uskoro pronaći i posljednju žrtvu tragedije. Ostaćemo ovdje dok ne nađemo i majku djece – rekla je Angoni.

Alma Arazi (39) i njeno troje djece, podsjetimo, navodno su izvršili samoubistvo skočivši u rijeku Bojanu.

Ranije su pronađena tijela dvije djevojčice.

Nakon stravične tragedije, uhapšen je njen suprug, koji je optužen za porodično nasilje i izazivanje samoubistva.

Pronađeno tijelo Alme

Prema posljednji informacijama pronađeno je i tijelo Alme. Tijelo četverogodišnjeg dječaka pronađeno je nekoliko sati ranije, i to nedaleko od mjesta gdje je u ponjedeljak pronađena njegova osmogodišnja sestra. Tijelo devetogodišnje djevojčice slučajno je pronašao ribar u subotu navečer.

Policija je pronašla tijelo Alme Arazi (39) koja se u četvrtak utopila u Bojani sa dvije kćerke i malim sinom.

Policija je u subotu uhapsila Alminog supruga Ergisa, koji im je od ranije bio dobro poznat zbog krijumčarenja droge.

“Na osnovi provedenog uviđaja i policijskih obavještajnih podataka, sumnja se da je razlog napuštanja stana nasilje koje je 31-godišnjak izvršio prema supruzi i djeci, za koje se sumnja da su izvršili samoubistvo. Dana 4. maja 2024. državljanin E. A. u dobi od 31 godine (koji je ranije osuđivan za uzgoj opojnih droga) uhapšen je zbog krivičnog djela izazivanja samoubistva”, naveli su iz policije.