Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mladifest

Hodočasnici iz cijelog svijeta stižu u Međugorje

Foto Fena

Ističe da je u ovom trenutku nezahvalno baviti se brojkama, ali da se na razini dojma osjeti povećani priliv i koncentracija hodočasnika u Međugorju u ovom razdoblju

Više hiljada hodočasnika iz svih dijelova svijeta došlo je u Međugorje, gdje se do nedjelje ujutro održava Međunarodni festival mladih – Mladifest.

Kako je Feni rekao predsjednik Udruge turizma, hotelijerstva i iznajmljivača soba (UTHIS) Mario Vasilj, razloga za zadovoljstvo i optimizam je mnogo.

-Na sredini smo sezone ili, prikladnije rečeno, hodočasničke godine i razloga za zadovoljstvo i optimizam imamo. 34. izdanje Mladifesta, iako se prvi put od osnutka održava u novom i nadamo se privremenom terminu, uz naravno nepromijenjen programski koncept, ostaje i dalje središnji duhovni susret Međugorskih zbivanja – rekao je Vasilj.

Ističe da je u ovom trenutku nezahvalno baviti se brojkama, ali da se na razini dojma osjeti povećani priliv i koncentracija hodočasnika u Međugorju u ovom razdoblju.

Hodočasnica iz New Yorka Feni je otkrila da se tokom svog prvog posjeta Međugorju odmah odlučila popeti na Križevac o čemu je gledala puno videozapisa. Za nju je, kako je kazala, svaki korak i svaki kamen bio emotivan.

-Došli smo ovdje jer želimo biti na mjestu gdje se naša Gospa ukazala, na mjestu posebne milosti – rekao je David iz Kansasa koji je sa svojom porodicom prvi put došao u Međugorje.