Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Opstrukcije EU standarda

Kome odgovara sukob interesa: Slučaj “Vojin Mitrović”

vojin mitrovic – pixsell

Nakon kažnjavanja, Mitrović se odrekao funkcije u preduzeću „Komunalac“, no i dalje u sukobu interesa, jer su njegovi bliski srodnici i dalje na funkcijama nespojivim s njegovom

Fokus.ba nastavlja sa objavom 12 funkcionera na državnom nivou koji su u proteklim godinama pa sve do danas činili sve da BiH ne dobije Zakon o sukobu interesa u skladu sa evropskim standardima.

Vojin Mitrović (SNSD), aktuelni ministar prometa i komunikacija BiH, nosilac je liste SNSD-a za NSRS na predstojećim izborima. Komisija za odlučivanje o sukobu interesa u maju ove godine ga je već kaznila zbog sukoba interesa jer je bio član Nadzornog odbora javnog preduzeća „Komunalac“ Bijeljina, kao i državni ministar. Nakon kažnjavanja, Mitrović se odrekao funkcije u preduzeću „Komunalac“, no i dalje u sukobu interesa, jer su njegovi bliski srodnici i dalje na funkcijama nespojivim s njegovom.

Tako je njegov sin član NO Rudnika i Termoelektrane „Ugljevik“, koji posluje u sastavu Elektroprivrede Republike Srpske. Njegova supruga je i dalje vlasnica firme „Oktan promet“ Bijeljina. Oktan promet je sa Vladom RS poslovala u iznosu od 112.000 KM. Uz to, firma njegove supruge ima značajan udio vlasništva u „Komunalcu“.

Zakon o sukobu interesa jedan je od prioriteta EU za sticanje kandidatskog statusa BiH. Zakon je usvojen u Predstavničkom domu PSBiH, ali nije dobio podršku zastupnika/ca u Domu naroda PSBiH. Više od 300 važnih funkcionera/ki u BiH direktno ili indirektno se nalazi u sukobu interesa.

Kome odgovara sukob interesa: Slučaj “Dragan Čović”

Kome odgovara sukob interesa: Slučaj “Nikola Špirić”

Kome odgovara sukob interesa: Slučaj “Asim Sarajlić”

Kome odgovara sukob interesa: Slučaj “Lazar Prodanović”

Kome odgovara sukob interesa: Slučaj “Nenad Nešić”

Kome odgovara sukob interesa: Slučaj “Enver Bijedić”

Kome odgovara sukob interesa: Slučaj “Mirsad Kukić”

Kome odgovara sukob interesa: Slučaj “Nenad Stevandić”

Kome odgovara sukob interesa: Slučaj “Edita Đapo”

Kome odgovara sukob interesa: Slučaj “Josip Grubeša”