Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Opstrukcije EU standarda

Kome odgovara sukob interesa: Slučaj “Nenad Stevandić”

nenad stevandic – pixsell

U državnom parlamentu Stevandić ima platu veću od 7.500 KM. Ali, uprkos tome, ne odriče se plate zamjenika direktora UKC-a RS. Tvrdi da ta plata iznosi 1.250 KM

Fokus.ba nastavlja sa objavom 12 funkcionera na državnom nivou koji su u proteklim godinama pa sve do danas činili sve da BiH ne dobije Zakon o sukobu interesa u skladu sa evropskim standardima.

Nenad Stevandić (Ujedinjena Srpska) aktuelni je poslanik u Predstavničkom dom Parlamentarne skupštine BiH. No, osim što je državni parlamentarac, Stevandić obavlja još jednu javnu funkciju.

Zamjenik je generalnog direktora Univerzitetskog kliničkog centra RS. Inače, u državnom parlamentu Stevandić ima platu veću od 7.500 KM. Ali, uprkos tome, ne odriče se plate zamjenika direktora UKC-a RS. Tvrdi da ta plata iznosi 1.250 KM.

Međutim, u imovinskom kartu je naveo drugi iznos i to 1.100 KM.

Zakon o sukobu interesa jedan je od prioriteta EU za sticanje kandidatskog statusa BiH. Zakon je usvojen u Predstavničkom domu PSBiH, ali nije dobio podršku zastupnika/ca u Domu naroda PSBiH. Više od 300 važnih funkcionera/ki u BiH direktno ili indirektno se nalazi u sukobu interesa.

Kome odgovara sukob interesa: Slučaj “Dragan Čović”

Kome odgovara sukob interesa: Slučaj “Nikola Špirić”

Kome odgovara sukob interesa: Slučaj “Asim Sarajlić”

Kome odgovara sukob interesa: Slučaj “Lazar Prodanović”

Kome odgovara sukob interesa: Slučaj “Nenad Nešić”

Kome odgovara sukob interesa: Slučaj “Enver Bijedić”

Kome odgovara sukob interesa: Slučaj “Mirsad Kukić”